Safari Man Cave

For the outdoorsman: a special room for your trophies. For the billiards player: a ceiling with no chalk dots. This room has it all, including heated floor and directional lighting. Scamper up 3 steps to the kitchen or slip out the back to the hot tub. A jaguar goes on the floating shelf over the window, not in the garage.

Details

Staying Put

Baby-Boomers have made it plainly obvious they do not want to spend their waning days in a retirement facility. The residential construction community recognizes this and has geared up for the Aging-In-Place phenomenon. For nearly a decade, renovation experts with the CAPS designation have been accommodating special needs while maintaining a residential sense about the home’s active areas. Flush floor plans with universal design elements are making it easier for people of all ages to…

Details

Bellagio Master

The design criteria involved completely updating materials and improving natural lighting without changing the layout. The owner’s physical limitations and inability to stand comfortably required the need to provide seating at her vanity and in the shower. The homeowner’s vision of a Bellagio-style bathroom includes polished marble and travertine tiles, satin nickel plumbing fixtures and Antique Crème painted cabinetry. Her vanity was detailed with fluted columns and carvings so that the sink could be brought…

Formally Budgeted

An unimaginative kitchen layout with a down-drafted gas cooktop in an island with little knee space had modest requirements for reconfiguration. A Giallo Rio granite now provides a generous area for coloring books and toys during meal preparation, with an under counter refrigerator drawer dedicated to toddler treats. A complementing mosaic tile pattern centered on the hood vent also wraps the room in a horizontal band, that both equally divides the backsplash, and subtly glitters…

French Country Addition

The rather small kitchen lacked the desired features of its accomplished culinary occupants. During careful demolition, the old cabinetry was reinstalled in the garage. A mechanical chase behind the butler’s pantry was relocated to a new smaller void within the new configuration to provide for a much needed hall closet. The expanded kitchen was made possible by eliminating the existing pantry configuration, and taking 75 square feet of the back yard. With nearly 3 times…