My Blue Heaven

This 1971 two-story home had limited storage, forcing the use of plastic bins for the additional items. A 4-foot expansion toward the back yard included a 26’ concealed beam supporting the upper floor. The terrazzo floor was too expensive to remove, impossible to match, and so the schematic layout went through several iterations to accommodate the decorative flooring.  A complimentary floor surface at the addition is delineated by a large island for culinary accouterments and…

Details

The Soffit Remains The Same

Custom building cabinetry to fit all of the customer wishes while making sure it all lines up under the existing soffit is no small task. This project was done with minimal drywall repair and without refinishing floors. 2-tone cabinetry and 2-tone backsplash set a neutral warmth for accenting accouterments. Custom storage allows for better access to kitchen wares by making the boxes built to 1/8″ increments instead of 3″ increments. Cabinetry was painted in place…

Details

Tres Chic Rambler

This project was very special in that it was a major remodel of the family home that this father-daughter duo spent her growing up years in, and by circumstances have been brought together again to share. They desired a kitchen that was incorporated with the rest of the home. The vision was to create a great room concept and integrate the adjacent rooms while increasing storage and comfort in the kitchen. Secondary goals included a…

Details

Northern Exposure

An 8-foot expansion toward the back yard made it feasible to integrate a roof deck off the master suite and arrange the kitchen for year-round entertaining. Custom inset cabinetry creates a furniture look for 2-tone quartz and granite countertops with porcelain subway tile backsplash. A 12-foot wide folding door system allow the new interior space to flow into a stone patio. The project included a master balcony nestled into the roof, and an updated laundry room.…

Details

Lakeside Modernization

Award-winning daylight rambler reconfiguration on constraining site. Reconfiguration of the exising kitchen/living room area yielded a more gracious entertaining space with unobstructed views and natural lighting. Intentional design programing yielded conforming the appliances and cabinetry to the occupants, rather than just for aesthetics. A combination of drawers and doors were configured to accommodate specific storage and task needs. Abiance and entertainment are viewable from the kitchen to maintain an inclusive feel. A 12-place rustic table…

Details

Honey, I Shrunk The Kitchen

With less than 130 available square feet, the tight budget limited the new design to keeping all plumbing, electrical, and appliances to their original locations without affecting the existing hardwood flooring. Through proper space planning, maximum storage was achieved, thus allowing the client to customize two of the upper cabinets for display storage with reeded glass door fronts. A dual-purpose wine rack located within easy reach of the stove also houses vinegars and oils for…

Details

Treasure Island

The curved island is a striking complement to this galley-style kitchen. A 15×30 addition accommodates an expanded kitchen and family room with entertainment center and plenty of rustic charm. Wide plank floors and 2-tone cabinetry are accented with colorful tile and professional appliances. The vaulted ceiling exposes the existing upper bedroom that was converted to an office loft exposed to below. A flush concrete covered patio extends beyond the kitchen to enhance the exterior aesthetic…

Details