The awkward kitchen did not fit the needs of a growing family. The island was not functional, there was not a work space and kitchen disjointed from the home.

Aesthetics of the kitchen was enhanced with light and dark contrasting materials. Light Irish crème Flur de Lis deco and Ahnzu’s Folio tiles behind the range were set on a Cambria Azul countertop and a lighter granite top were set on darker island cabinetry.

Soft illumination evolves with over head can lighting, under cabinet task lighting, decorative puck lighting in the top upper cabinet, and pendant lighting over the island.

The kitchen is further functional with a hot and cold filtered water dispenser and the new kitchen and nook is wired for speakers to give an acoustic flair to the entire floor with a universal remote to simplify the components.