This 1971 two-story home had limited storage, forcing the use of plastic bins for the additional items.

A 4-foot expansion toward the back yard included a 26’ concealed beam supporting the upper floor.

The terrazzo floor was too expensive to remove, impossible to match, and so the schematic layout went through several iterations to accommodate the decorative flooring.  A complimentary floor surface at the addition is delineated by a large island for culinary accouterments and guest seating.

A separate baking center with integrated lighting now occupies the refrigerator’s original location, flanked by storage for dry goods, electric appliances and seldom-used culinary tools.

A portion of the L-shaped addition included a new mud room off the back of the garage, eliminating a passageway through the existing laundry room.